NCPC - 2023

NCPC är en programmeringstävling för programmerare av alla erfarenhetsnivåer som kommer att infalla lördag den 7 oktober. Att vara ny till programmering är inte ett problem! Tävlingen sker i lag av upp till 3 personer och under tävlingen kommer du tillsammans med ditt lag lösa roliga och kluriga problem. I mitten av tävlingen kommer vi bjuda alla deltagare på pizza 🍕 och några veckor efter tävlingen kommer du kunna hämta upp en gratis NCPC-T-shirt 👕! Om man presterar tillräckligt bra har man möjlighet att åka vidare och tävla i nordvästra europa och sedan i världsmästerskapen, men glöm inte att det viktiga är att ha roligt!

Jag vill vara med, vad gör jag?

  1. Hitta ett upp till två personer att tävla tillsammans med (om du inte vill tävla själv, vilket är helt okej!)
  2. Registrera dig själv och ditt lag på ICPC:s hemsida, senast den 3 oktober.
  3. Fyll i vårt deltagarformulär, särskilt om du vill få din gratis T-shirt!

Detaljer

Dagen kommer att börja med en intropresentation kl. 10:00 i Ada Lovelace. För att hitta till Ada Lovelace så går du in i B-huset, ingång 27, och går rakt framåt till Café Java. Där kommer vi informera om tävlingen och våra sponsorer kommer få chansen att dela några ord.

Tävlingen börjar kl. 11:00 och sker i lag om upp till tre personer i universitets labbsalar. Varje lag har tillgång till en dator, antingen en egen dator eller en av universitets (då är LiU-id är ett krav). Under tävlingen kommer vi att dela ut ballonger till lag för varje löst problem och runt 13:00 så bjuder vi på pizza. Tävlingen slutar 16:00.

När tävlingen är över kommer vi återsamlas i Ada Lovelace för en kort slutpresentation.

Det bästa eller de två bästa lagen kommer få möjlighet att åka vidare till Delft, Nederländerna, för att tävla i NWERC. Tyvärr kommer vi inte kunna erbjuda en gratis resa om inte universitet går in med pengar. Om man får möjligheten rekommenderar vi det starkt! Det är ett evenemang där man träffar fantastiska människor och blir otroligt bra bemött. Det blir en helg man sent glömmer!

Om ni har några frågor kan ni kontakta mig, @lowekoz på Discord, eller skicka ett mejl till vår ordförande Henry ordf@lithekod.se.

Schema (7 oktober 2023)

Regler

En fullständig regeluppsättning hittar ni på NCPCs hemsida.

Kvalifikationskriterier för NWERC

Framsteg till NWERC kan endast erbjudas lag som är berättigade till ICPC, det vill säga om deltagarna:

Senast uppdaterad: 2023-09-27