LiU Game Jam

LiU Game Jam

Global Game Jam 2022

Global Game Jam 2022

28:e januari – 30:e januari

Gör er redo för årets upplaga av Global Game Jam! Eftersom COVID-19 åter igen orsakar förödelse i Sverige har vi jammet på distans i vår Discord-server.

För att delta

  1. Gå med i vår Discord-server där jammet kommer hållas: Discord-inbjudan
  2. Gå med på vår Global Game Jam-site där du kommer ladda upp det färdiga spelet: Global Game Jam-site
  3. (Valfritt) Gå med i jammet på itch.io där du också gärna får ladda upp det färdiga spelet så att det blir mer lättillgängligt och kan läggas till i vårt spelarkiv: Itch.io-jam
  4. (Valfritt) Gå med i vårt evenemang på Facebook: Facebook-evenemang

Schema för Global Game Jam 2022

Fredag 28:e januari

Alla tider är givna i centraleuropeisk tid (CET) d.v.s. UTC+1 och alla schemalagda evenemang hålls i vår Discord-server.

Lördag 29:e januari

Söndag 30:e januari


Vad är ett game jam?

Ett game jam är ett event där programmerare, konstnärer och gamers går ihop för att skapa spel; både datorspel och brädspel. Alla våra game jams har sina egna slumpmässigt valda teman för inspiration och en 48-timmarsgräns att skapa sitt spel på!

Andra kanaler

LiU Game Jam kan följas i dessa kanaler.

FAQ

Vem är välkommen?

Alla är välkomna, både studenter och icke-studenter. Ingen förkunskap krävs och evenemangen är gratis.

Kan jag delta i eventet på distans?

Vi vill att detta ska vara ett fysiskt event. Du kan arbeta remote fast introduktion, redovisning och speltestning kommer vara på plats. Se till att du eller andra gruppmedlemmar kan vara där.

Hur väljs grupper? Behöver jag ett team?

Grupper kommer sättas ihop slumpmässigt för brainstorming, men du kan arbeta med vem du vill. Startgrupperna ger dig möjlighet att hitta människor med liknande idéer som dig. Vi ser till att alla hittar någon att arbeta med.

Behöver jag följa temat?

Temat finns för inspiration under brainstorming-sessionen. Om du har en egen idé eller arbetar på ett existerande projekt kan du arbeta på det.

Behöver jag kunna programmera?

Nej, inte alls! Speldesign täcker alla möjliga områden så som konst, musik, design, storywriting, nivå-skapning och problemlösning. Alla som vill skapa är välkommna.

Vad för verktyg kan jag använda för att bygga mitt spel?

Vad som helst, en massa deltagare använder spelmotorer för att snabbt komma igång. En del andra bygger egna programeringsspråk, spelmotorer eller använder Google Spreadsheets. En bra lista över resurser kan hittas här.

Kan jag använda asset packs eller återanvända kod?

Ja, använd allt du har för att bygga ett grymt spel!


Historia

Bra verktyg

Senast uppdaterad: 2021-12-12