Advent of Code

Varje december så händer något fantastiskt. Programmerare vaknar frivilligt klockan 6:00 på morgonen och löser mysiga små problem i Advent of Code. Julen handlar ju om gåvor, så därför kommer LiTHe kod att donera 5kr för varje löst deluppgift till skaparen av Advent of Code. Ses där!

Så här går du med i vår leaderboard och tävling:

  1. Skapa en användare på adventofcode.com. Om du loggar in med ett Github-konto kan du till och med visa upp dina fina lösningar.
  2. Gå med i vår leaderboard genom att skriva in koden 1879790-858765b5leaderboard-sidan.

Advent of Code är en global adventskalender som skapats av Eric Wastl. Problemen är ganska enkla i början och blir svårare och svårare närmare julen. LiTHe kod har en privat leaderboard som till skillnad från den globala leaderborden bara innehåller LiU-studenter och andra av LiTHe kods kompisar. (Den globala leaderboarden är i princip enbart fylld med professionella tävlingsprogrammerare.)

Utöver vår Advent of Code-leaderboard håller LiTHe kod i en egen tävling. Vi använder en lite annorlunda sortering än den på Advent of Codes hemsida där vi i första hand sorterar efter stjärnor och sedan poäng. Endast LiU-studerande får vara med och tävla om priserna men det går att trycka på en superavancerad knapp för att även visa icke-tävlande. Om du tycker att du visst studerar på LiU men inte är med på listan får du gärna kontakta någon i styrelsen så löser vi det. (Du kan också kontakta oss om du inte vill vara med i tävlingen.)

Priser till vinnarna delas ut efter tävlingens slut 2022-12-25 23:59.


Senast uppdaterad: 2023-05-03